Награди и грамоти за застрахователи по случай рождения ден на БАЗБ

17 ноември 2011 | 14:40

Връчването на наградите "Застраховател на годината 2011" се превърна в истински празник на българското застраховане, съобщиха от Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

На 16 ноември 2011г. в зала Александър на Радисън Блу Гранд Хотел, София, на тържеството по случай една година от създаването на БАЗБ, бяха връчени наградите „Застраховател на годината 2011”.

Конкурсът се организира и бе проведен съвместно от БАЗБ и Insurance.bg, с партньорството на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

За първи път в България брокерска асоциация организира и връчва такава награда. Победителите в конкурса, организиран в три категории, са определени от потребителите на застрахователни услуги, които имаха възможност да дадат своя вот, чрез интернет гласуване в специализирания портал Insurance.bg.

Празничната зала бе препълнена от над 200 гости. На тържеството присъстваха представители на  КФН, директорите на застрахователните компании, застрахователни брокери, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни дружества, Съюза на застрахователните агенти, Председателят на Гаранционния фонд, Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, Асоциацията за застрахователна сигурност, Висшето училище по застраховане и финанси и Фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски“. На събитието присъстваха и журналисти от водещите медии в България.

Приветствие към гостите беше отправено от г-н Николай Здравков – Председател на БАЗБ.

Заместник Председателят на Комисията за Финансов Надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, г-н Борислав Богоев изпрати поздравителен адрес.

В рамките на четири седмици 1778 уникални потребители на застрахователни услуги оцениха застрахователните компании, извършващи дейност в България.

Техният вот определи следните победители:

За победител в категория „Застраховател с най-добри продукти в Общото застраховане” с 456 гласа беше определен ЗАД „Армеец”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Румен Георгиев, Председател на УС и Изпълнителен директор на ЗАД „Армеец”.

 

 

Във втората категория „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането” с 656 гласа за победител беше определен ЗАД „Алианц България Живот”. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Андрей Александров, Изпълнителен директор и Член на съвета на директорите на ЗАД „Алианц България Живот”.

 

 

В третата категория „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения”, която се организира съвместно с Българската асоциация за защита на пострадали при катастрофи, за победител, с 354 гласа, беше определен ДЗИ - Общо застраховане ЕАД. Плакетът и грамотата бяха връчени на г-н Недялко Чандъров, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ - Общо Застраховане ЕАД.

 

 

Освен наградите Застраховател на Годината 2011 г., Българската Асоциация на Застрахователните Брокери поднесе своите специални признания, връчвайки грамоти за партньорство на:

Застрахователна компания Чартис Юръп, клон България

Застрахователно дружество ДЗИ – Общо застраховане ЕАД

Животозастрахователен институт АД

Здравноосигурителен институт АД

 

 

След официалната част празникът продължи в приятна обстановка, изпълнена с приповдигнато настроение, а гостите се насладиха на прекрасните изпълнения на Кристина Димитрова и Теди Георгиев.

 

 

Организаторите на събитието обещаха на всички присъстващи, че наградите „Застраховател на Годината”, ще се превърнат в ежегодна традиция, като се надяват това да допринесе за подобряване на качеството на обслужване на потребителите на застрахователни услуги в България.


по темата

Коментари (30)

21
Инсайдер
2011-11-18 12:25:33
Всеки сам да си преценява има или няма смисъл събитието и дали концепцията е правилна или незнам си каква. Само мога да кажа две неща - 1. НЯМАШЕ критерии за наградите, защото са чрез гласуване, има само категории, 2 - НЯМАШЕ манипулиране, имаше опити, обаче бяха отсяти дублиращите се масови гласувания от служители на някои компании. Дали хората са гласували по съвест - това е отделен въпрос. Това дали в този сайт са гласували само хора от бранша и дали не е трябвало гласуването да е в БТВ също е отделен въпрос. Аз лично не знам кой обикновен човек има каквато и да било представа за продуктите на отделните застрахователи, камоли да прави сравнение.
22
Присъствал 2 до Безпристрастен
2011-11-18 11:42:48
Виж сега пич - кръстил си се безпристрастен само за парлама. Нека да те попитам нещо. Това мероприятие е напълно излишно защото 99% от присъствалите са от бранша и свичките си знаят кирливите ризи. Тези пари обаче които се похарчиха за тази малоумна простотия, можеше да нахрани много гладни дечица или да отиде в полза на лечение на деца - всички знаем на какъв хал ние държавицата. Така щеше да се популяризира застраховането и неговото социално значение и необходимост. Вместо това половината от ястията останаха и сигурно са нахранили на някой прасетата. Мисленето обаче е процес който въобще не е често срещано явление. Я ми кажи колко от останалите медии отразиха това мероприятие, да неговорим за кривите награди и как те съответстват с реалността, иначе изказващите били мрънльовци.
23
Безпристрастен
2011-11-18 01:23:44
Според мен е честно, че имаше гласуване в интернет, където всеки можеше да даде своя глас, а не победителят да се определи от шепа хора...Е, някои ще кажат, че вотът може да е манипулиран, но то винаги ще се намерят хора, които да критикуват. Бих попитал тези хора, как те биха организирали подобно нещо. Няма да ми отговорят вероятно, но ако греша, нека те да направят нещо - тогава ще изглеждат сериозно. Сега наистина са просто едни мрънльовци!
24
Присъствал до Брокер 2
2011-11-17 23:10:27
Ти да не би да си от организаторите, че така ревностно защитаваш малоумната награда която направихте, още повече, че и наричаш лумпени останалите които ви критикуват за това. По-скоро лумпен си ти. Само се вгледай в това как и какви критерии ползвахте за наградите си.
25
Брокер 4 до Брокер 3 и Брокер 2
2011-11-17 22:57:42
Брокер 3: Браво - това е истината. Брокер 2: Да го духаш, мрънльо
26
Брокер 3 до Брокер 2
2011-11-17 20:35:07
Ти луд ли си? По измислена награда няма, и не е въпрос на мрънкане а на реалност.
27
Брокер 2
2011-11-17 17:45:29
До брокера и попа - вие сте типични представители на т.н. хейтъри - т.е. на ония лумпени, дето се нещо им не им на кеф и могат само да мрънкат и да упрекват другите. От мен - да го духате, мрънльовци. Браво на организаторите и от мен.Колегите се бяха постарали много, както за многото неща, които направиха през тази една година! Браво, браво, браво, продължавайте в същия дух!
28
Брокер
2011-11-17 17:26:09
Всичко беше шменти капели!
29
Попа
2011-11-17 17:17:24
Според мен Чандъров е пич и видимо се чувстваше некомфортно от номинацията,попадайки сред лица като софиянски и георгиев.Целия цирк прилича на евтина боливудска целувка и сега на всички е ясно,че целта на новото сдружение не е онази която беше прокламирана в самото начало.
30
111
2011-11-17 16:23:03
Едно голямо БРАВО на организаторите!!!
1 2 3

Име:

Коментар:


Анкета

Застраховате ли се?

ГЛАСУВАЙ