Избраха председатели на консултативните групи към EIOPA

20 юни 2011 | 13:36

Генералния директор на CEA (Европейската федерация на застрахователните и презастрахователните компании) Михаела Колер от Германия стана председател на Консултативната група на заинтересовани лица в сферата на застраховането и презастраховането към Европейски орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), обявиха от надзорната институция.

За заместник-председател беше избрана Ан Кай Блеър от Великобритания. Колер (на снимката) е представител на застрахователната индустрия, докато Блеър представлява интересите на потребителите.

Също днес е бил утвърден и изборът на председател и заместник-председател на Консултативната група в областта на професионалното пенсионно осигуряване. Това са съответно Крис Верхаген от Белгия и Бенн ван Попта от Холандия, и двамата – представители на пенсионната индустрия.

Двете групи бяха сформирани през март, за да улеснят консултациите на EIOPA със заинтересованите страни в Европа по въпроси като развитието на регулациите и въвеждането на технически стандарти, както и основните насоки и препоръки към застраховането и пенсионното дело. Членовете на консултативните групи могат да дават становища и да съветват EIOPA за всяко нещо, което е свързано с работата на институцията. Освен това се очаква групите да известяват органа за всяко противоречие в законите на ЕС или несъответстващи практики на надзорите в различните страни-членки.

Всяка работна група се състои от 30 представители на компаниите, потребителите, академичните среди и синдикатите. България има свой представител в застрахователната група в лицето на проф. Александър Садовски, който бе избран като представител на академичната общност.
 


по темата

Коментари (1)

1
What a great rseoruce this text is.
2011-11-22 10:24:42
What a great rseoruce this text is.
1

Име:

Коментар:


Анкета

Застраховате ли се?

ГЛАСУВАЙ