Една заплата за счупена ръка в катастрофа

09 август 2019 | 14:22

Обезщетенията за травма при катастрофа, които застрахователите ще плащат , ще се изчисляват с точки. За всеки вид травма ще се присъждат определен брой точки. Те ще се сумират, ще се умножават по коригиращ коефициент и така ще се получава крайната сума, която ще получават пострадалите лица. Една точка ще е равна на минималната работна заплата, съобщиха застрахователи пред в. "Телеграф".

По-леките травми като счупвания на ръка ще бъдат с по-малко точки. Най-тежките и с най-много точки ще са травмите по вътрешни органи или мозъчните травми, защото те могат да бъдат фатални.

Това предвижда проект на методика за определяне на размера на обезщетенията и неимуществените вреди вследствие на телесно увреждане на пострадало лице и за определяне размера на обезщетенията за имуществени и неимуществени вреди на увредено лице вследствие на смъртта на пострадало лице. Тя е изготвена  от консултантска компания, определена от Гаранционния фонд. В момента методиката се обсъжда с Асоциацията на българските застрахователи.


по темата

Коментари (1)

1
Застрахован с един пръст!
2020-02-20 09:55:17
Коя е консултснтската компания? Колко струва консултацията и дали ше стане като при бонус - малуса?
1

Име:

Коментар:


Анкета

Застраховате ли се?

ГЛАСУВАЙ