БАЗБ пак пита потребителите кои са най-добрите застрахователи

06 ноември 2012 | 13:55

За втора поредна година потребителите ще имат „думата“, за да посочат кои са най-добрите застрахователни дружества чрез конкурса „Застраховател на годината“, организиран от Българска асоциация на застрахователните брокери с партньорството на Българската асоциация на пострадали при катастрофи и медийното партньорство на Insurance.bg.

Тази година се очаква вотът да е още по-масов, благодарение на по-широката медийна подкрепа и специално разработения сайт www.bgzastrahovatel.org, чрез който ще се извършва гласуването, обявиха на пресконференция организаторите.

Потребителите са тези, които могат да дадат най-адекватна оценка за дейността на застрахователите, а това е първият и единствен засега конкурс, в който най-добрите застрахователи се определят пряко от гласовете без каквото и да било журиране на резултатите, коментира Румен Гълъбинов, заместник-председател на управителния съвет на БАЗБ.

Пет са категориите за които ще гласуват потребителите на застрахователни услуги тази година:

„Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане“

„Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане“

„Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането“

„Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди“

„Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди по застраховка Гражданска отговорност“

Три нива на сигурност ще гарантират, че вотът не е манипулиран и резултатите са обективни, обявиха още организаторите. С кептчър код ще се попречи на гласуването чрез компютърни програми, или така наречените роботи. Гласовете ще бъдат кондолидирани по уникален IP адрес, а програмистите са положили и максимални усилия, за да възпрепятстват неколкократното гласуване чрез прокси сървъри, с което ще се гарантира принципа един компютър – един глас.

Всеки може да гласува, но само по веднъж, така че резултатите ще бъдат представителни и ще дадат обективен маркетингов атестат за самите компании. Миналогодишният конкурс вече показа, че потребителите имат свое мнение, независимо от самочувствието, което демонстрират отделните дружества, заяви Николай Здравков, председател на управителния съвет на БАЗБ.

26 ноември е крайният срок, в който ще може да се гласува. След това резултатите ще бъдат обработени технически, за да останат само уникалните гласове и на 29 ноември ще бъде обявено класирането на тържествена церемония от 19 ч.

Потребителите ще имат възможност да дадат праткически съвети при самото гласуване. Миналогодишния конкурс показа, че по този начин постъпват много интересни и полезни съвети, които ние изпращаме директно към застрахователите, така че това е особено полезно за самите компании, заяви Владимир Тодоров, председател на управителния съвет на БАПК.

Конкурсът „Застраховател на годината“ чрез последните си две категории е своеобразно продължение на наградите за най-коректен застраховател на БАПК. Призове за коректност при изплащането на обезщетения ще бъдат дадени дефакто за пета поредна година. Досегашните носители са Уника, Армеец и за последните две години – ДЗИ.


по темата

Коментари (1)

1
Thank you so much for this atricle, it saved me time!
2013-05-24 14:07:49
Thank you so much for this atricle, it saved me time!
1

Име:

Коментар:


Анкета

Застраховате ли се?

ГЛАСУВАЙ